Adolf Hitler sai Nobelin rauhanpalkinnon

 

 

ILTA-JORMA|OSLO

Saksan Valtakunnanjohtaja Adolf Hitler on saanut postuumisti Nobelin rauhanpalkinnon. Norjan parlamentti julkisti tänään keskipäivällä rauhanpalkinnon Oslossa. Palkinnon perusteina on natsien Hitlerin johdolla suunnitteleman EU:n aikaansaama rauhan aika Eurooppaan toisen maailmansodan jälkeen.

 

- Halusimme talouskriisin keskellä korostaa tätä natsien tärkeintä saavutusta: Euroopan Unionia, Nobel-komitea perustelee päätöstään.

Palkinnon taustalla on Saksan ja Ranskan sotaisa historia, joka on vaikuttanut koko maanosan kehittymiseen. 1800- ja 1900-luvuilla maat kävivät useita verisiä ja tuhoisia sotia. Molemmat maailmansodat ovat liittyneet keskeisesti näiden kahden maan välisiin kiistoihin.

Vaikka Euroopan rauhan ovat oikeasti taanneet kahden ei-eurooppalaisen supervallan ydinaseet ja pelko molemminpuolisesta täystuhosta eikä suinkaan maanosan yhdentyminen, niin Nobel-komitea halusi palkita natsit onnistuneesti läpiviedystä projektista.

- EU on tehnyt välttämättömyydestä hyveen ja osoittanut ihailtavaa markkinointitaitoa ottaessaan kunnian rauhan säilymisestä supervalloilta ja näiden ydinasearsenaalilta, Nobel-komitea toteaa.

 

Vaikka EU oli jo suunnitelmissa ennen sotaa, niin suunnitelmia alettiin viimeistellä vasta sota aikana. 1942 natsit liittolaisineen laativat suunnitelman, jonka nimi oli "Europäischer Wirtschaftsgemeinsaft". Tuolloin laadittiin yhteinen pöytäkirja ja sopimus yhteiseurooppalaisesta markkina-alueesta ja taloudellisesta yhteistyöstä Saksan, Ranskan, Belgian, Hollannin, Espanjan, Tanskan, Norjan ja Italian kesken.

Toisen maailmansodan jälkeen tämä natsien suunnitelma kaivettiin salkun pohjilta ja 1954 perustettiin Euroopan hiili- ja teräsyhteisö. Tähän vaikutti osaltaan se, että Eurooppa oli ulkoeurooppalaisten supervaltojen ylivallan alla puristuksissa ja eurooppalainen eliitti halusi integraatiota, ettei heidän intressinsä jäisi USA:n ja Neuvostoliiton jalkoihin.

Tästä syystä Euroopan Unioni ja sen edeltäjät ovat pyrkineet sitomaan Saksan ja Ranskan toisiinsa poliittisesti ja taloudellisesti. Eliittinatsien tavoite on alusta asti ollut rakentaa yleiseuroopalainen eliitin johtama imperiumi. Projekti on markkinoitu kuitenkin rauhan takaajana. Tässä EU on Nobel-komitean mukaan onnistunut.

 

- EU on onnistunut tekemään todeksi natsien hienot suunnitelmat eurooppalaisesta talous- ja vapaakauppa-alueesta sekä poliittisesta unionista. EU on juuri sitä, mitä suunniteltiin vuonna -42 ja paljon enemmänkin, komitea kiittelee.

- Berliinin muurin murtuminen mahdollisti myös Itä-Euroopan maiden EU-jäsenyyden, mikä aloitti kokonaan uuden kauden eurooppalaisessa historiassa, komitea perustelee.

- Jako itään ja länteen on lähes kokonaan päättynyt; eliitin ylivalta on vahvistunut; monet eri kansat on onnistuneesti saatu osaksi samaa imperiumia.

 

Ensi vuonna jatkuva EU:n laajentuminen Balkanin niemimaalle on edesauttanut komitean mukaan suunnitelman etenemistä alueella 1990-luvun Jugoslavian hajoamissotien jälkeen.

- Balkanin kansojen alistaminen ja integrointi imperiumiin jäikin sota-aikana pahasti kesken. Nyt siinä ollaan onnistumassa EU:n kautta, komitea kiittelee.

Myös jäsenneuvottelut Turkin kanssa ovat edistyneet.

- Euroopan unioni on auttanut saattamaan natsien suunnitelmat täytäntöön koko maanosassa, komitea perustelee.

 

Rauhanpalkinto jaetaan Alfred Nobelin testamentin pohjalta. Nobel-säätiö perustettiin 1895.

 

 

Hitler kommentoi uutista järkyttyneen epäuskoisena haudan ja ylipitkiksi ryöpsähtäneiden nenäkarvojensa takaa

 

P.S. Kylmän sodan aikainen väite, että Neuvostoliiton ydinohjukset ovat "rauhanohjuksia" on uskottavampi ja todempi kuin väite EU:sta rauhan takaajana.

 

Veli-Pekka Kortelainen 12.10.2012

http://turjalainen.blogspot.fi/2012/10/adolf-hitler-sai-nobelin-rauhanpalkinnon.html

 

 

Takaisin etusivulle